Vorige week wonnen ze nog prijzen in Italië, maar nu komt er na bijna 100 jaar een einde aan dit familiebedrijf. “Moeilijke en emotionele beslissing”

Bron: Nieuwsblad 23/10/2019 door Sander Luyten

Oostende / Gent - De Kaasboer, gelegen naast de Ghelamco Arena, houdt na bijna honderd jaar op te bestaan. Het bedrijf van de Gentse familie Brands gaat over in Fermette Food Group uit Oostende. De broers Geoffrey en Frederik Brands starten een nieuwe kaasmakerij: Little Cheese Farm.

Dat ook Gentenaars lekkere kaas kunnen maken, werd vorige week duidelijk in het Italiaanse Bergamo. Tijdens de World Cheese Awards beloonde een groep van internationale kaasmeesters ‘Gentenaer’ en ‘Maigre des Flandres’, kazen van het Gentse bedrijf De Kaasboer, met een gouden medaille.
 

De Kaasboer en Fermette slaan de handen in elkaar

Vanaf 18 november 2019 zal De Kaasboer de distributie van haar volledige assortiment overlaten aan Fermette.

Als rasecht Oostends familiebedrijf en full-service groothandel in fijne vleeswaren, kaas en versproducten vormt Fermette al drie generaties lang dé schakel tussen producent en vershandelaar.

Met de overname van De Kaasboer profileert Fermette zich nog meer als dé kaasspecialist bij uitstek. Naast een ruim en uitgebalanceerd kwalitatief assortiment kaas beschikt Fermette tevens over een geoptimaliseerde infrastructuur en een modern wagenpark die de nodige garanties bieden voor een perfecte klantenservice.
 

Johan Demeulemeester

Slagerij Demeulemeester - Kruisem
Delicatesse - September 2019

In 1907 werd Slagerij Demeulemeester opgericht door overgrootvader Ivo. De zaak werd eerst voortgezet door zoon Omar en echtgenote Louise en vervolgens door zijn zoon Lievin en echtgenote Rita. Na jarenlang hard werken gaven ze de fakkel uiteindelijk door aan Johan, Stefaan en Greet, die sinds 2006 aan het hoofd van de slagerij staan.


 

De Kaasboer stelt kazen voor aan de hand van stripactie

Delicatesse - September 2019

Maak kennis met BoereJan, Wittekop, Rosse Jeanette, Gentse Keizer en Gentenaer

Wie nog niet bekend is met de kazen BoereJan, Wittekop, Rosse Jeanette, Gentse Keizer en Gentenaer, leren kennen. Little Cheese Farm en De Kaasboer toverden deze kazen om tot stripfiguren met elk een persoonlijkheid die heel typerend is voor de smaak en het karakter van de kaas die zij representeren. Hun avonturen zijn te lezen in een gloednieuwe strip.
 

De Kaasboer verhuist na 30 jaar

Nieuwsblad - Mei 2018

De Kaasboer, de kaasrijpe­rij naast de Ghelamco Are­na, ruilt na dertig jaar de site op de Ottergemse­steenweg-Zuid voor een terrein in Evergem. KAA Gent houdt angstvallig in de gaten wie de grond koopt. De voetbalclub huurt geregeld de parking van De Kaasboer.

Het Gentse familiebedrijf De Kaasboer werd opgericht in 1925. De kaasrijperij is al sinds de jaren 80 gevestigd op een lap grond van meer dan 11.500 m2 tussen de Ghelamco Arena, de El 7 richting Ant­werpen en de R4. Om zich klaar te stomen voor de toe­komst, besliste het bedrijf on­langs dat het beter verhuist naar een nieuwe site in Ever­gem.
 

De Kaasboer kaaswijzer wijst de weg

Delicatesse - Januari 2018

NIEUWE TOOL ZORGT VOOR EEN UNIEK KAASAANBOD IN UW ZAAK

Kaasimport De Kaasboer heeft een nieuwe tool ontwikkeld om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Met De Kaasboer Kaaswijzer krijgt iedere klant een kaasassortiment op maat. Aan de hand van enkele criteria wordt er bepaald welke kazen het meeste marge kunnen genereren in een bepaalde winkel en welke lokale kazen het specifiek goed zullen doen. Met deze tool wil De Kaasboer kaashandelaars zich helpen onderscheiden. Want onderscheid genereert kansen.
 

Al meer dan negentig jaar aan kaastraditie en vakkennis

Delicatesse - November 2016

VIERDE GENERATIE KAASBOER IS EEN FEIT

Frederik Brands Junior en Geoffrey Brands staan sinds kort aan de leiding van de oudste kaasgroothandel van België, Kaasimport De Kaasboer. In 1925 werd die opgericht in Gent. Dit was ook meteen de start van het goudamerk Kaasboer, ofwel de kaas met het Hollandse kaasboertje met een bol kaas onder de arm.

 

De mensen waren toen zo onderdanig

Knack - April 1981

In de reeks gesprekken met oude mensen deze week een zakenvrouw over haar gemoedelijke jeugd, over de industriestad Gent en over de opbouw van een eigen zaak.

De radio staat op Hilversum. Op de tafel ligt een dik donkerrood kleed. Het hele interieur is knus-gezellig Hollands. Het doet wat denken aan die deftige cafés in Nederland waar de intimiteit van binnenskamers naar de gelagzaal wordt doorgetrokken.
De villa zelf is Belgisch. Ruim, luxueus, zoals het hier hoort werd er op geen vierkante meter gekeken en in de hele wijk vind je geen ·twee gelij­ke villa's. Anna Brands-De Waal kwam in 1924 in Gent wonen, in mei viert ze haar tachtigste verjaardag, de Hollandse traditie getrouw, zal ze ook nu een verjaardagsvers maken.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Info   Akkoord